Magyar Közút

Videokamerás forgalomszámlálás

A Magyar Közút Zrt. közbeszerzési tenderén az A4C megnyerte a videokamerás forgalomfelvétel és –számlálás feladatát. 2013. március és júniusa között kollégáink az ország közel 120 pontján készítettek videokamerás forgalomfelvételt, illetve számolták a gépjármű-forgalmat. A számlálást a felvételeket visszanézve készítjük és táblázatos formában rögzítjük, majd az így kapott eredményeket a videoanyaggal együtt adjuk át megrendelőnknek.

forgalom-szamlalas

A 2013 tavaszán sikeresen elvégzett forgalomszámlálás után ismét hasonló feladattal bízta meg a Magyar Közút Zrt. az A4C-t.

Egy közbeszerzési tenderre létrehozott konzorciumot vezetve, 2013 szeptembere és novembere között kollégáink közreműködése révén, az ország 43 helyszínén 3400 órányi videófelvételt készítve vizsgáltuk a magyarországi közutak forgalmát.

A felvételeket felhasználva gépjármű-kategóriákra bontva számláltuk a felmérésbe bevont közutak forgalmát, illetve a különböző kategóriába tartozó járművek eloszlását.


Kozut

2014-ben ismét elindultunk a Magyar Közút Zrt. által kiírt pályázaton. Ez évben először ügyfelünk 2 évre hirdette meg a tendert, melyből az általunk megpályázott – magyarországi autópályákra vonatkozó – részt sikeresen megnyertük. 2014-2015 során a forgalomszámlálás során kollégáink videokamerával rögzítették a felmérés helyszínén elhaladó járműveket, járműosztályokba sorolva azokat, adott mérési helyszín minősítésétől függően irányonként, vagy sávonként. A felvételeket utólag kiértékeltük és előállítottuk az előírás szerinti ún.KBA file-okat. A leadott adatok és felvételek alapján könnyebben tervezhetővé válnak bizonyos útszakaszok terhelései, illetve információk küldhetők a EU felé is.


"Az elmúlt években mintegy 5000 óra kézi, és közel 6000 óra videó felvétellel rögzített és kézi módszerrel kiértékelt forgalomszámlálást végzett és végez jelenleg is az A4C. Az osztályunk, illetve személy szerint én is jól teljesítő, rugalmas és megbízható partnert találtunk az A4C-ben és csak ugyanilyen minőséget kérünk, várunk el a jövőben is."

Szarka István
osztályvezető
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Adatbank osztálya

ÁRAJÁNLATOT KÉREK